Buren koken voor buren! Hoe fijn is het als iemand voor je kookt: een verse maaltijd waarin je de aandacht proeft. Wordt zelf koken voor jouw Oma (of moeder) lastiger, bijvoorbeeld door leeftijd of ziekte? En wil je dat er een verse maaltijd aan huis wordt bezorgd? Stichting Thuisgekookt matcht Oma met een vrijwillige thuiskok bij haar in de buurt.
Stichting Thuisgekookt maakt gezonde voeding én sociaal contact voor iedereen bereikbaar. Dat doen ze door mensen die wat hulp kunnen gebruiken bij de avondmaaltijd in contact te brengen met een thuiskok bij hen in de buurt. Deze buur kookt een of twee per week een warme maaltijd die gehaald of gebracht kan worden, tegen kostprijs.
Er doen al ruim 21.000 thuiskoks mee. Dat zijn dus buurtgenoten die op vrijwillige basis met liefde een portie extra koken!
Verse maaltijd aan huis – zo werkt het
Lukt het Oma niet meer zo goed om elke dag zelf een maaltijd op tafel te zetten? Neem dan contact op met Stichting Thuisgekookt. De matchmakers zoeken – op basis van Oma’s (dieet)wensen – een geschikte thuiskok bij haar in de buurt. Gevonden? Dan worden jullie met elkaar in contact gebracht. Zo kunnen jullie samen bespreken wat het beste voor jullie werkt.
Klikt het? Mooi zo! Zolang beide partijen het willen, krijgt Oma elke week een verse maaltijd aan huis van haar buurtgenoot. Wil je weten hoe andere mensen dit ervaren? Lees hier de ‘deelverhalen’.
Kosten
De thuiskoks koken allemaal vrijwillig en bieden de maaltijd aan tegen de kostprijs van de ingrediënten. Daarnaast betaal je een bedrag aan Stichting Thuisgekookt, namelijk 10% commissie over de maaltijdprijs. Met dat geld kan de stichting haar werk blijven doen.
Goed om te weten: dit is geen reguliere maaltijdservice. Je kunt er dus altijd tussentijds mee stoppen.
Veelgestelde vragen
Wil je weten hoe het zit met de (voedsel)veiligheid, een proefmaaltijd en de betaling? Of heb je andere vragen? Lees dan hier de veelgestelde vragen. Zo kun je zelf bepalen of dit past bij wat jouw Oma of moeder zoekt.
En zoals Stichting Thuisgekookt het zegt: ‘Zo gaan we terug naar wat vroeger heel normaal was: buurtgenoten die zorgen voor elkaar.’